web
analytics

Image
image
image
image


Προβιοτικά - Ένζυμα

Προβιοτικά
Γράφει η Λιάνα Κατέχη, Ομοιοπαθητικός BSY Λονδίνου – Σύμβουλος της K-Link
Άρθρο από το Περιοδικό Holistic Life, Τεύχος 41 (01-02/2011)
Η άμυνα του οργανισμού εξαρτάται κατά 70% από την υγιή κατάσταση της εντερικής χλωρίδας. Μέσα στο σώμα μας, κυρίως στο έντερο, συμβιώνουν μαζί μας 1.000 τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί που χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: στα φιλικά βακτήρια (προ-βιοτικά που προάγουν τη ζωή) και στα παθογόνα.
Μία υγιής εντερική χλωρίδα δεν έχει καθόλου μύκητες. Πρέπει να έχει λίγα Enterococcus, λίγα Escherichia coli (E-coli), Bifodobacterien και άφθονα Lactobacillus. Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε για πολύ, γιατί:
− Παράγουν λιπαρά οξέα, βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Β12, φολικό οξύ, Βιοτίνη, Νιασίνη, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη Κ
− Παράγουν μικροβιοκτόνες ουσίες
− Μπλοκάρουν τις καρκινογόνες ουσίες που παράγουν τα παθογόνα μικρόβια
− Κρατούν το PH του εντέρου ελαφρώς όξινο, έτσι παρεμποδίζεται η ανάπτυξη όλων των εχθρικών βακτηρίων
− Έχουν ανταγωνιστική δράση με επικίνδυνα μικρόβια όπως της σαλμονέλας και σιγκέλες
− Αποτρέπουν δυσκοιλιότητα και διάρροιες
− Ενισχύουν τη δραστηριότητα των προστατευτικών ενζύμων και μειώνουν εκείνες των επιβλαβών
− Μειώνουν τη χοληστερόλη, τη δυσανεξία της λακτόζης
− Προστατεύουν από καρκίνο το παχύ έντερο και το μαστό
− Αποτρέπουν και θεραπεύουν ασθένειες όπως: άσθμα, νευροδερματίτιδα, αρθραλγίες, δυσανεξίες τροφών, κολπικές μυκητιάσεις
Η υγιής εντερική χλωρίδα ενισχύεται από ζωντανά προβιοτικά και ένζυμα, ενώ καταστρέφεται άμεσα με αντιβιοτικά, χημειοθεραπείες.
Τα παθογόνα μικρόβια υπάρχουν σε αφθονία στο περιβάλλον. Εισέρχονται στο σώμα με τις τροφές, τον αέρα, το νερό και την επαφή με διάφορα αντικείμενα. Η είσοδός τους είναι αναπόφευκτη. Η εγκατάσταση και η ανάπτυξη τους εξαρτάται από την αντίσταση των φιλικών βακτηρίων και του αμυντικού συστήματος. Τα παθογόνα κολοβακτηρίδια E-Coli – Varianten enterobacteriaceae, Proteus Kibsiella, Enterobacter παράγουν τοξίνες αλλεργιογόνες και καρκινογόνες ουσίες. Προκαλούν διάρροιες, πνευμονία, ουρολοιμώξεις, σηψαιμία, μηνιγγίτιδα, κ.α.
Οι Staphylococus, Streptococus, Pseydomonas, Βάκιλοι προκαλούν ακμή, αποστήματα, αμυγδαλίτιδα, οστρακιά, ενδοκαρδίτιδα, επιμολύνσεις τραυμάτων, καρκίνο παχέος εντέρου, καρκίνο μαστού, γάγγραινα, τέτανο, τροφική δηλητηρίαση. Η Candida είναι υπεύθυνη για δερματικές αλλεργίες, έκζεμα, νευροδερ- ματίτιδα, αρθρίτιδα, ρευματικά ενοχλήματα, άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα. Βλάπτει το συκώτι, τα νεφρά, το έντερο, το νευρικό σύστημα. Προκαλεί υπερ-κινητικότητα, διέγερση, κόπωση, υπνηλία, μείωση συγκέντρωσης, κατάθλιψη, ευερεθιστικότητα, διάθεση για τσακωμό, κολπίτιδα, τοξικά αέρια που φουσκώνουν την κοιλιά, δύσοσμα κόπρανα που κολλούν στη λεκάνη.
Συνειδητοποιώντας τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν τα παθογόνα μικρόβια, αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα καθημερινής πρόσληψης ζωντανών προβιοτικών συντηρημένων μέσα σε επιλεγμένα αντιοξειδωτικά βό- τανα με θεραπευτικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα τα θρέφουν και θα τα διατηρούν στη ζωή, και όχι σε χάπια και σκόνες που είναι νεκρά.

Χωρίς ένζυμα δεν υπάρχει ζωή
Εδώ και αρκετά χρόνια οι γιατροί γνωρίζουν ότι η υγεία και η διάρκεια της ζωής του ανθρώπου εξαρτάται άμεσα από την λειτουργικότητα του ενζυμικού του συστήματος. Τα ένζυμα είναι η ζωτική ενέργεια της τροφής. Παράγονται την στιγμή της ωρίμανσης πάνω στα φυτά που όταν τα κόβουν άγουρα δεν έχουν δημιουργηθεί ένζυμα. Επίσης καταστρέφονται από τα χημικά λιπάσματα, τα συντηρητικά, την επεξεργασία, την υψηλή θερμοκρασία (πάνω από 45 βαθμούς).
Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή. Τρώμε τροφές χωρίς ένζυμα γι’ αυτό δεν έχουμε ενέργεια, γι’ αυτό αρρωσταίνουμε, γι’ αυτό πεθαίνουμε πρόωρα. Όλοι έχουμε έλλειψη ενζύμων! Η αναγκαιότητά τους όμως είναι επιτακτική και αδιαμφισβήτητη, καθώς χρειάζονται για να μεταβολιστεί η τροφή σε ενέργεια, να γίνει η πέψη, να παραχθούν ορμόνες, να επιδιορθωθούν οι βλάβες των κυττάρων, να αποτοξινωθούμε, να εξισορροπηθεί το PH, να μην δημιουργούνται οξαλικά άλατα στις αρθρώσεις και αρτηρίες.
Τα ένζυμα αποτρέπουν αυτοάνοσες ασθένειες (ψωρίαση, σκλήρυνση κατά πλάκας, αρθροπάθειες, καρκίνο) και ξεμπλοκάρουν ενεργειακά το σώμα. Επίσης αναγνωρίζουν και καταστρέφουν καρκινικά κύτταρα, προστατεύουν τον βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος και τα υγιή κύτταρα από τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες.
Τελικά για να είμαστε υγιείς, γεμάτοι ενέργεια καθ΄όλη την διάρκεια της ζωής μας και να πραγματοποιούνται όλες οι χημικές διεργασίες καθημερινά στο σώμα μας χρειαζόμαστε περίπου 10.000 ζωντανά ένζυμα.
Γερμανοί γιατροί και φαρμακοποιοί μετά από 10 χρόνια έρευνας απέσπασαν, με την πιο προηγμένη τεχνολογία ( νανοτεχνολογία), 10.000 ζωντανά ένζυμα από βιολογικά φρούτα, λαχανικά, φύτρα και καρπούς και έτσι τώρα μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας.

image


image
image